Stenåldern

En blogg om allt från pilbågsbygge till paleorecept

Möbler nu och då?

Många tror att stenåldern var en mycket primitiv tid, och att de vandrade omkring som nomader. Dock har flera arkeologiska fynd på senare tid visat att det funnits permanenta boplatser, med långhus och en massa små mindre hus i Skåne. Dock saknades möbler, som långbänkar och sittmöbler, men husen var välstädade och avfall låg utanför huset så väl som en yxtillverkning. Det är spännande att se att även stenåldersmänniskan bodde i hus och eventuellt hade olika möbler, även om just detta fynd vi talar om inte visade några. I Skåne idag finns det förresten ett möbelvaruhus, som stenåldersmänniskan kunde haft nytta av. Denna heter WeGot och kan göra att nutidens människor i alla fall kan köpa möbler! Om ni vill läsa mer om fyndet av hus i Skåne så kan ni kika på SvD.

Stenålder i Danmark

Stenåldern i Danmark påminner om den i Sverige, vilket inte är konstigt, då vi är grannländer. Än idag har vi lika saker. Som att Wegot i Sverige och Danmark existerar. WeGot i Danmark ägs av den butik som finns Sverige, men den gör att även danskarna kan köpa svenska möbler. Dock finns ingen fysisk butik i Danmark, utan den som finns, det är den som ligger i Malmö.

Möblers historia är intressant faktiskt, och har en lång sådan. Våra möbler har haft en utveckling från att vara i sten och trä till hur de ser ut idag. Vi kanske kommer att skriva mer om det längre fram i denna blogg!

20 Mar 2017