Stenåldern

En blogg om allt från pilbågsbygge till paleorecept

Ledarskap för grottmänniskor

 

Det sägs då och då att trots att vårt samhälle tagit oss in i modern tid, industriell tid, informationsåldern och rymdåldern, så är vi människor på grottstadiet. Känns ju betryggande. Följaktligen borde vi fortfarande äta grottmat (kött, grönsaker och rötter). Alla LCHF-dieter påstår ju det. Vi fungerar fortfarande ungefär som vi gjorde när vi bodde i grottorna och klubbade ner varandra. Med det sagt, är vi alla ganska primitiva trots att vi lever i den mest högteknologiska av världar.

Ledarskapsutbildning för projektmedvetna

När vi blir trängda, går in i nära relationer, blir sårade känslomässigt eller fysiskt eller blir hotade säger psykologerna att reptilhjärnan reagerar. Vi handlar på reflex, vi handlar såsom vi alltid gjort, ända sedan grottåldern. Vi lever i en helt annan tid, med andra instrument, andra krav och livsbetingelser, ändå har vi kvar en rest av tiden från grottåldern inom oss. Det och mycket mer bör vi vara medvetna om i arbetslivet. Framför allt när det handlar om dyra, kostsamma och viktiga produktioner, tillverkning eller andra arbetsprocesser som ska ledas framåt.

Jobba som projektledare stort ansvar

Att arbeta som projektledare innebär att ta ansvar för att leda ett team som alla ska dra åt samma håll och få arbetet i mål med vad det nu kan vara. Känner du att du behöver en coach, utbildning, råd, tips, moraliskt och akademiskt stöd, gå en projektledarutbildning. På projekthantering.se kan du anmäla dig. Här får du vägledning under hela den tiden som ditt projekt pågår samtidigt som du får nya redskap att använda på jobbet. Lycka till!

15 Aug 2017