Stenåldern

En blogg om allt från pilbågsbygge till paleorecept

Lättare eller svårare att städa förr?

Frågan är, hur länge har människa velat städa och vara renliga och hur gjorde man på stenåldern? Det är ju svårt att veta, eftersom att det inte finns direkta bevis. Dock kan man tänka att de inte städade så mycket, eftersom att arkeologer hittat rätt mycket saker, som avfall, ben, frön med mera. Kanske de på sin höjd sopade ur grottan eller hyddan. Dock måste det ju mer och mer kommit att bli något människan insett vara bra. Städning gör ju att det är mindre risk att sjukdomar sprids och så vidare.

Städning idag

De som har det lättast med städning överlag är nog vi som lever idag. För vi behöver inte ens göra det själva om vi inte vill. Vi kan anlita en städfirma att göra det åt oss. Det går att besöka www.stadcompaniet.se/, och boka dem för städning. De städar hem och de har städning av kontor. Det enda vi behöver göra är att betala och det är inte ens dyrt heller numera. Det tack vare att det finns RUT-avdrag. 

Hur kommer det se ut i framtiden?

Vi får väl se hur det kommer se ut i framtiden med städning. Kanske det är avancerade robotar som kommer att sköta allt som har med det att göra. Självgående dammsugare finns ju redan, men vem vet, kanske det blir ännu mer avancerat än så. Men det dröjer nog många år tills dess. Dock är det ju en spännande tanke!

15 Nov 2019