Stenåldern

En blogg om allt från pilbågsbygge till paleorecept

Handla kikare till jakten!

Dags att handla det du ska ha till höstens stora jakt? Det är en hel del som behövs för en lyckad sådan. Förutom det viktigaste; jaktgeväret - behöver du rätt kläder, ordentliga kängor, handskar, mössa... och kikare, så du är beredd när älgen är på väg mot dig. Allt det kan du handla bekvämt på nätet, på www.handladigitalt.se.

Handla på nätet är bekvämast

Istället för att åka till affären och kånka hem alla saker, kan du se till att handla på nätet och få det hemskickat. Det finns olika kikare; allt ifrån enkla minikikare, kompaktkikare, monokulära kikare, till mer högklassiga fågelkikare, jaktkikare, marinkikare, tubkikare och astronomiska teleskop. Fler kikare är vattentäta, har en mer påkostad glaskvalite och ytbehandling av linser, som ger ett större ljusgenomsläpp och kontrast, upplösning och färgåtergivning.

Jaktkikare

Här hittar du jaktkikare med en något tjockare gummiarmering och mindre känsliga för ovarsam behandling. Jaktkikare kommer också ofta i kamouflagefärg eller i mörkgröna kulörer för att smälta in bättre. Jaktkikare är tänkta att användas i skog och mark, över fält och hyggen. Förstoringen varierar, men ligger oftast mellan 7x och 12x. De kan ha ett flip-up skydd med ett snabbfokus för att snabbt kunna ställas in. Flera av dem har vattenskydd och kan ha en imfri och vattensäker funktion. Alla dessa kan du handla på handladigitalt.se.

20 Sep 2017